8 Ekim 2009 Perşembe

90+6

ADANA DEMİRSPOR:3
K. MARAŞSPOR:4


Maçın ilk yarım saatlik diliminde yetişemediğim için birşey diyemeyceğim. Zor ve baya üzücü bir gün oldu, hatanın içinden hata çıktı kar topu yuvarlandı olmadık şeyler oldu.

Taraftar;

Maçın çarşamba günü olması nedeniyle izdiham olmadı ama tahminimden daha fazla kişi vardı. Kale arkasını kapandıktan sonra ilk defa canlı olarak izledim. Gerçekten mükemmel ses çıkıyor. Bundn sonra kale arkası için son bir adım kaldı, o tribün büyültülürse sesi tahmin ediyorum, Baraj yolundan duyulur herlde. Ne kadar kızsada küfretsede bence hafta içi maçı için gelebilcek kişi sayısı mevcudtu.

Hakem;
Maçın genelinde iyiydi, Ama kaleci Kaya Tarakçı' ya çıkarttığı kartta kırmızı değilde sarı gösterebilirdi de, çünkü, Maraşlı oyunucu topu ayağından açmılştı ve yakınında iki Demirsporlu futbolcu vardı, Yani çalım atsaydı o kadar rahat topu boş kaleye göndreceğini zannetmiyorum. Ama bu olay maçın gidişatını tamamen değiştirdi.


Takım;

Maça 4-1-2-1-2 şeklinde çıktıklarını düşünüyorum.


-----------------------------Kaya Tarakçı

Cevat Macit----Süleyman Varlık----Orhan Terzi------Onur Güney

----------------------------Ceyhun Yelkenci

Burak Denizli------------------------------------------Aydın Tabak

-----------------------------Cem Hallaçeli

------------------Tayfun Özkan------------Alper Yeşil


Milli Takımın Euro 2008' deki Portekiz malubiyetinden sonra oynamaya başladığı ve başarılı olduğu sistem bu. ama orada Sağda oynayan Hamit Altıntop, Solda oynayan Arda Turan, Durum göre iki kanatta da oynayan Tuncay Şanlı' da top rakipteyken pres yapıyordu. Bugün bakıyorum orta sahada Ceyhun Yelkenci' den başka pres yapan adam yok. Burak ve Aydın bu presi yapacak futbolcularda değil zaten. O bölgede pres yapabilecek Cem var. ama o da sırtına giydiği 10 numaradan mıdıri yoksa Hocanınn isteği ile kendini Alex sanma hevesimidir bilmem arkaasını bile dönmüyor. forvet arkasında da varlığı ile yokluğu arasında bir fark yok. Ortasahada bu kadar zayıf iken ilk yarının 3-1 bitmesinin sebebi rakibin orta sahasının korkak olması ve 10 kişi kalan kadar pres yapıp, ayağa top oynamaması. Maç 3-2 olduktan sonra ilk hata Burak Denizli isminin çıkartılması, oyunda zaten hiç bulunmayan Cem yerine Burak Denizli' yi çıkartıp Hucüm hattını bir vites düşürdü ve sistem şu hale geldi;



-----------------------------Ömer Kahveci

Cevat Macit-----Süleyman Varlık---Orhan Terzi----Onur Güney

---------------------------Ceyhun Yelkenci

Alper Yeşil----------------Aydın Tabak------------Cem Hallaçeli

---------------------------Tayfun Özkan


Oyunda hiçbir varlık gösteremeyen Cem sola çekilip Aydın Orta sahanın göbeğine çekiliyor. Belki Diziliş normal ama isimler hücum hatttını hasara uğrattı. Cem oynamıyor, Aydın Ancak CEsurlaşan maraş ortasahasına karşı Ceyhuna yardım edebiliyor, SAğ tarafta da Alper Yeşil kendi halinde belkide hayatı boyunca hiç oynamadığı bir bölgede ne yapacağını bilemz bir vaziyette dolaşıyordu. BU vaziyette de gene ite kaka maç devam edecekti yalnız, 70. küsür dakkadaki oyuncu değişikliği ve tesadüfen gelen frikik golü durumu hem 3-3 e getiriyor hemde hücum edecek futbolcu bırakmıordu takımda. Bu dakika da Cem çıkıp yerine Ahmet' i alınca takımın düzeni ile bir kez daha oynanmış olundu,



----------------------------Ömer Kahveci

Ahmet Çenet-----Süleyman Varlık----Orhan Terzi-----Onur Güney

------------------Cevat Macit---------CEyhun Yelkenci

Alper Yeşil------------------------------------------------Aydın Tabak

---------------------------Tayfun Özkan


BU taktikle oyuna yayıldıktan kısa süre sonra o ilgnç golü yedik. Bunda takımın çok geriye yaslanmasınında payı yok değil. Ama tesdüf bir goldü. oyun bu hale gelip 3-3 olunca nasıl hücum yapacaksınız? Alel acele Hemen Aydın' ı çıkartıp, Alican oyuna alındı. İstediği kadar Alicanı alsın, Semih Şentürk olsa bu takım nasıl gol atacak? cevat mı asist yapacak? Orta sahanın üretkenlğini sıfırlayacaksın, sonra hadi alican. Zaten alican bugünler için kulübe de bekliyor.


------------------------------Ömer Kahveci

Ahmet Çenet-----Süleyman Varlık----Orhan Terzi---Onur Güney


---------------CEvat Macit---------Ceyhun Yelkenci


Ali Can Çelik------------Alper Yeşil----------------Tayfun özkan



Nitekim Gol için yüklendiğimiz anlardan birinde Sol kanatta onur guneyin kaçırdığı adamın içeri çevirdiği top gol oldu, Defans o anın stresinden kademeye zamanında girmedi. ve 4. golü yedik.


Sonuç olarak Maçın kırılma anı, 10 kişi kaldığımız anda Burak Denizli' yi çıkartıp takımın hücum gücünü kesmesidir. Oysa Cem o ana kadar zaten oynamıyordu. Burak Yerine Cem çıksaydı ben bu maçın bu netice ile biteceğii düşünmüyorum.

Gözüme olumu veya olumsuz çarpan Birkaç futbolcudan bahsetmek istiyorum;


Kaya Tarakçı

İlk geldiği gün Kaya' yı birebir tanıyan bir abim bana " Kaya çok iyi kaleci, çok iyi kaleci olduğu içinde çok talihsiz gol yer dedi". Abi hep talihsiz yediği golleri gördük, ne zaman iyi olduğunu görceğiz? İlk golde de geri pasını aldı ve çift vuruştan gol yedik. kırmızı kart pozisyonuna gelince, ben gene sarı kart olarak düşünsemde, Kayanın bu denli topa girmemesi lazımdı, varsın atsınlar gol. Biz bu takıma karşı 11e 11 sabah kadar oynasak gene yenilmeyiz.


süleyman Varlık


Kendinisi Antep büyükşehir belediyesnden beridir izlerim. Orhan terzi ile uyum sağlamışlar gibi görünüyor, ama daha iyi olması gerek ve olacağına da inanıyorum. benm bildiğim süleyman bu kadar ağır değil.


Onur Güney

Yolda görsem emin olun Futbolcu demek aklımdan bile geçmez. Her zaman demişimdir futbolcu dediğin yürüyüşünden belli olur diye. Bu adamda aksi bir durum var. ve beni şok etti. Anormal derecede hırslı ve yürekten oynuyor. Koşuşunu gördüğümde bizim eski futbolcu bekir ceyhan sandım. Teknik yok, topa hakimiyet yok . sadece inanç var. Kendisini tebrik ederm hep böyle olsun. maç boyu tek hatası 4. golde kendi kanadındn adam kaçırması. ama bu konuda da suçlamam, oyun 3-1 den 3-3 e geldiğinde kanattan tek hücum yapabilecek futbolcu iken hücum yapıyordu.


Burak Denizli


Manisa' daki yattığı koca sezonun ardındn futbola ısınbileceğini düşünmüyordum. beni mhçup etti. sağ kanattan oyunda oldugu süreiçerinden çok atağa kalktı ve mükemmel bir gole imza attı. Bir zamanlar pascal nouma' nın dinamo kiev' e attığı şık golün aynısını attı. Mlesef kleci kayanın kırmızı kart görmesi nedeniyle oyundn alındı.


Cevat Macit

Deniz Barış gibi adam sağ bektede oynuyor, ön liberoda da. orta halli bir oyun sergiledi. 90. dk da maç 3-3 iken kaleci ile karşı karşıya kaldıgı posizyonda dah düzgn vurabilseydi, taraftrın ilahı olurdu.


Tayfun Özkan

İlk defa canlı izledm. Uzun yıllardır bu tip bir forvet oyncusu gelmedi, hızlı topa hakim ve korkusuz. İkinci golde attığı depar onu pozisyona sokmuştu. Arkadan besleyecek daha sağlam ve ayaklrı yere basan bir forvet oyuncusu olsa daha iyi yerlere gelir.


Ömer Kahveci

Çok genç bir kaleci. duydugum göre de kaliteli bir kumaşı var. Şanssız goller yedi. Yediği frikik golünde sanki biraz beklemiyordu ve ilerideydi gibi geldi. zaten uçarken geriye doğru halme yaptığı için üst direğe çarpıpta ömere giden top kafasına çarpıp içeri girdi. Ama daha iyi olacağını umuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder