7 Ocak 2010 Perşembe

OLSA OLSA BATAK DÖRTLÜSÜ OLUR !!!

Malum, son günlerde iyice hemen hemen her Demirsporlunun kafasını meşgul eden şey, kongre... Çeşitli söylentiler çıktı, Bir denildi, Adem Atılgan -Mustafa Tuncel ikilisi, bir denildi, Aytaç Durak' ın oğlu , sonra denildi güç birliği yapılacak Adem Atılgan, Mustafa Tuncel, Mehmet Gökoğlu, Bekir Çınar... Son zamanalrda da bu son dörtlü ön plana çıktı. Şu 4 başkanın, başkanlık dönemlerini inceleyelim,

Adem Atılgan

Belediye'den düzenli olarak maddi yardım geliyordu ve Demirspor' un o dönemde daha önce Bank Asya'da mücdele edipte borç batağına girdiği dönemden sonra hem borç bazından hemde futbolda başarı bazından Demirspor' un ayaklarının yere daha sağlam basmasını sağlamıştı. Genel borç sıfıra yakın bir meblağ olup, 2006-2007 sezonunada şampiyonluk parolasıyla başlanıldı, birçok Demirsporlu için miladdı o yıl. yanlış hatırlamıyorsamda 4 trilyon transfer bütçesi ayrılmıştı. Futbolcu ve teknik heyet konusunda maddi anlamda çok yıpranılmadan kadro oluşturuldu. Belkide ligin üstünde bir ekip kurulmuştu ama maddi gelir ve giderler dengede tutulabiliyordu. O sezon yaşanılan şanssızlıklar ve gelmeyen şampiyonluğun ardından Adem Atılgan Başkanlığı bıraktı ve yanlış bilmiyor isem, 400 milyar civarı ssk borcu ile bıraktı.


Mustafa Tuncel


2007-2008 sezonu başlangıcından başkan olarak bu takımın başına geldi ve Demirspor' u Milan yapacağını söyledi. Kulüp maddi açıdan çok yıpratıldı, gelen futbolcuların hemen hemen hepsi Teknik Direktör Levent Eriş' in isteği ile getirildi. Teknik direktör Levent Eriş' verilen 750 milyar o sezoun ligimizin en yüksek ücretiydi (kesin olmamakla beraber). Söylenene görede 14 trilyon para harcandı sezon sonuna kadar. Üstüne birde kulüp binası satıldı. Netice oalrak, futbolcuların çoğunun parası verilmedi, Teknik direktör Sadi Tekelioğlu'nada herhangi bir para ödenmedi. Futbolcuların çoğuda kulüpten alacaklarına karşılık anlaşmasını karşılıklı olarak fesh edip gitti. Sanırım 14 trilyon yollarda otellerde ve kamp dönemlerinde harcandı. Gerçi Mustafa Tuncel'e bunlar denildiği zaman çok biliyosan gel sen yönet diyor ama neyse :) Sonuç olarak hem şampiyon olamadık hemde Futbolculardan adam akıllı bonservis ücretleride alamadan yolladık.


Mehmet GÖkoğlu


Kulübü devraldığında bir enkaz devralmış gibiydi. Metin Yıldız takıma getirilip, futbolcular transfer edilmeye başlanıldı. Maddi anlamda sanmıyorum Gökoğlu'nun Demirspor'a bir yük bıraktığını. Buradaki Tek hata Metin Yıldız'a çok güvenilmesiydi, Oysa Metin Yıldız' ın teknik kariyerine bakacak olursak zaten gideceğimiz yolda belliydi :) MEtin Yıldız gerçek yüzünü aslında AFyon deplasmanında göstermişti. çok 4 hafta bekledik ama beklentilerimize cevap alamadık. Mehmet gökoğlunun yarım sezonluk başkanlık deneyiminde yaptığı en hayırlı iş Behzat Çınar' dır. ama geç alınmış bir karardır.



Bekir Çınar

Bahsettiğimiz şu 4 isim içerisinde en sıcak kanlı ve Demirsporlunun isteklerine en çok cevap vermek isteyen başkandır. Tek hatası sanırım , Behzat Hoca ile yolları ayırıp, Abdulkerim Durmaz ile yola devam etmek istemesidir. Abdulkerim durmaz konusunda çok uyraıldı ama o hocaya güvenmeyi tercih etti. Sonuç olarakta tabiki yanıldı. Belediyeden beklediği desteği alsaydı bugün bence hem yükselme grubuna kalmıştık, hemde bu kongre tartışmaları olamazdı.


Benim düşüncem Bekir Çınar' ın devam etmesi yönünde. Bekir Çınar ve Adem Atılgan ikilisi takımın başına gelirse bence Beldiyeden gelecek olan destek kesilmez. MAddi anlamd hesapların tamamını ve futbolcu transferilerinde bire bir Adem Atılgan başında olursa Bekir Çınar başkanlığı ile Demirspor daha aydınlık günlere gider. Yoksa bu dört başkan bir araya geldin falan filan hikayeleri Demirspor' hiçbirşey kazandırmaz, BU DÖRTLÜDENDE OLSA OLSA BATAK DÖRTLÜSÜ OLUR...

1 yorum:

  1. Aytaç Emmi de Kupa Papazı olsun. Kupa papazı kimdeyse başkan o olsun. Ekonomi canlansın ;)

    YanıtlaSil