28 Ocak 2010 Perşembe

DURMUŞ ALİ ÇOLAK, BASIN AÇIKLAMASI


Yönetim olarak play-off hedeflenerek yeni sezona başlanmış, bunun için kaliteli ama eksik bir kadro kurulmuş. Sonrasında gelişen başarısız saha sonuçları nedeniyle play-off yarışında geride kalınmış ve düşme potasındaki takımlarla da puan farkı açılamamıştır. Dolayısıyla oyuncuların da kendine olan güvenleri azalmış ve motivasyonları kaybolmuş.
Kulüp sorunlarının da had safhaya ulaştığı ve moral motivasyonun kaybolduğu bir ortamda , hiçbir şeyin hesabını yapmadan büyük bir risk alarak ben ve ekibim, Sportif Direktör Ercan Aslankeser ile birlikte göreve başladık..Bu zamanda da futbolcu alacakları ( transfer peşinatı, maç başları) ve ekonomik sorunlar kulübümüzün önünde duruyordu. Bu gibi olumsuz şartlarda oyuncularımız ile birlikte Demirsporluluk ruhuna yakışır şekilde formamızı layıkıyla taşıdığımıza ve en iyi bir şekilde de temsil ettiğimize inanıyoruz..
Öyle ki zamanla uzaklaşılmış olan play-off hedefini tekrar yakalama pozisyonuna getirdik. Düşme potasının en altında bulunan takımlarla aramızda var olan 4-5 puanlık kritik puan farkını da 22 puanlık farka taşıdık…
Öyle ki, ben ve ekibim toplam 11 maça çıktık. Bununda puansal karşılığı 23 puandır. Yani, göreve geldiğimizde Demirsporumuz için küme düşme lafları dile getirilirken, oyuncularımızla birlikte play-off’u kıl payı kaçırdık ve şuanda da takımımız klasman maçlarına grup lideri olarak başlayacak. Fakat kulüp olarak ekonomiyi bir türlü devreye sokamadığımız için çok istediğimiz ve arzu ettiğimiz hedefe ulaşamadık. Bu gelişmelere rağmen 2. yarıya klasman grubu lideri olarak da girmeye hak kazandık.
Fakat her şey gönlümüzden geçtiği gibi olmadı. Biz zirve hesabı yaparken, 8 oyuncunun kadro dışı bırakılması ve yerine oyuncu transfer edilememesi sonucu 4 Ocak tarihinden bugüne kadar yeri geldi 11, yeri geldi 8 futbolcu ile Adana’da kendi tesislerimizde hiçbir hazırlık maçı yapamadan antrenmanlarımızı yaptık.
Geldiğimiz noktada, 9 maçta 11 puanı olan Demirspor’un başına gelip 11 maçta 23 puan alıp genel puanı 34’e çıkararak kendimizi başarılı sayıyoruz.
Herşeyin bir başlangıcı olduğu gibi sonununda olduğunu belirtmeliyiz. Lakin, buradaki terslik başarılı bir ekibin görevden ayrılmak zorunda bırakılması ve sonuç itibariyle görevi bırakması.
Şuana kadar ekibimle birlikte futbolcularımla birlikte sadece prim aldık. Maaşlarımızı dahi alamadık. İşin finalinde yol ayrımına geldik. Demirspor’da daha yapacağımız çok işler varken, hiçte haketmedğimiz ve yakışık olmayan bir tutum karşısında görevden ayrılmak zorunda kaldık. İlk olarak Sportif Direktörümüz Ercan Aslankeser, yönetimin tasarrufu ile altyapıya görevlendirildi. Hak edilmeyen bu karar karşısında ben Durmuş Ali Çolak olarak yönetime duymuş olduğum rahatsızlığı sözlü olarak dile getirdim. Fakat bir şeyler düzelmedi ve fikir ayrılıklarımız son iki günde de devam etti. Dolayısıyla benim Kahramanmaraşspor maçına takımın başında çıkmamam için, yönetim tarafından sözlü olarak iletildi. Devamında ise gelişmeler hızlandı önce sözleşmelerimiz yönetim tarafından tek taraflı olarak fesh edildi ve bugün itibariyle Aslankeser ile birlikte görevimizden ayrılmak zorunda bırakıldık.
Üzgünüz, üzüntülüyüz…Böyle tavır ve kararı hak etmediğimiz üzerine basa basa söylüyoruz. Adana Demirspor’un hedefsiz olamayacağını ve hiçbir zaman hedefinin küçülemeyeceğinin altını çiziyoruz.
Her ne kadar görevden ayrılsak da dün olduğu gibi bundan sonra da Demirspor’un emrindeyiz.


TEKNİK DİREKTÖR
Durmuş Ali ÇOLAK

1 yorum:

  1. Biz başarılı veya başarılı olmak için çaba serfeden Hocaları kendi bünyemizde barınrıamıyoruz, belliki açıklanmayan birşeyler var, yolun açık olsun Durmuş Hoca

    YanıtlaSil