20 Kasım 2009 Cuma

PLAY-0FF MU? KLASMAN MI?

Malum son 4 hafta ki takımımızın yüksek performasnı ile tekrardan play-off heyecanına büründük. Bu takım bu gruptan çıkacak güce sahip, son 4 haftada bunu hepimize göçserdi. Ama ya sonra??? Hepsi birbirinden kuvvetli, şampiyonluğa oynayan 9 takım ile amansız bir mücadeleye başlayacağız. Peki kadromu yeterli mi? Bence değil. Gönül isterki çıkalım yükselme grubuna, önümüze geleni ezelim, yakalım, yıkalım. Bağıra bağıra, bağırttıra bağırttıra, şampiyon olalım. Ama mevcut durm ile bence çok zor. Peki napmamız lazım? Ya yükselme grubun kalıp, kadroya takviye yapmamız gerek, Ya da sabretmeyi bilip, klasman grubuna kendimizi saklayacağız. İnanın klasmanda gruptan çıkmak çok zor değil. .Klasmanda çıktıktan sonra önümüzdeki sadece 3 maç kalıyor. bu üç maça iyi hazırlanırsak, ben bu şekilde hem daha rahat, hemde daha masrafsız şampiyon olacağımızı düşnüyorum.

Yükselme grubuna kaldığımızı düşünecek olursak, orada üç seçenek var, ya ilk 2'ye girersiniz, ya 3-4-5. takımlardan biri olup, extra play-off oynarsınız, yada grubun öylesine mücdele eden takımlarından olup, üst sırları belirleyecek takımalra yön verirsiniz. Bugünkü Demirspor üzülerek söylüyorum ki, Ancak yükselme grubunda extra play-off' u zorlar. farzedelim ki yükselme grubunda extra play-off'a kaldık. ne halde oluruz söyliyim mi? Taraftarı yıpranmış, yönetimi yıpranmış, futbolcusu yıpranmış, teknik heyeti yıprabnmış, genelliklede değişmiş takımlar oluyor. Bu takımalrda eğer son yılalrdaki extra play-off müsabakalarını takip edersek, genellikle en fzla finalde elendiğini görüyoruz. Klasmandan gelen takımlar daha sağlam kalıyor.


Benim diyeceğim şudur, eğer devre arsında adam akıllı bir yönetim toparlayıp, önce kaleye, sonra Süleyman'ı ve Orhan'ı cezalı ve sakat olduğunda aratmayacak bşir stoper, Sağda Barış'a alternatif, .orta sahaya ciddi anlamda 10 nuamra gibi bir 10 numara( Cem gibi çift haneli forma numarasının ağır geleceği biri değil). son olarakta, Forvette ya Alican'a forma şansı verilecek, yada Tayfun'a iyi bir partner olınması gerek. Aksi takdirde alamayacaksak veya klasmanda kalıp Extra play-off' a kendimizi hazırlamalıyız. Bu kadro güveniyorum, extra play-off'un tozunu attırır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder